Alle høns har ret til en fed hønsegård 2

Høns holder hvil flere gange i løbet af dagen, og ofte gerne lidt til vejrs. De vælger sig helst et sted i læ og halvskygge.

Du kan hjælpe dem ved at sørge for at de har noget at sidde på i hønsegården. Det kan være opsatte lægter eller lignende eller som her, en bunke gamle grene og træstubbe. Denne sidste løsning er nem, gratis og fuglene vil elske dig for den.

God fornøjelse med en fed hønsegård!

2 meninger om “Alle høns har ret til en fed hønsegård 2”

 1. Hvilken race vil i anbefale hvis man bor i en skov med en del ræve, mår og andre rovdyr? Er der nogen racer der naturligt kan forsvare sig?
  Hønsegården er ca 50x50m, med er seriøst hegn og et fint hus, men besøg af diverse rovdyr kan vel aldrig helt undgået.
  Vh.

  1. Hvis man først har besøg af et rovdyr, fx ræv eller mår inde hos hønsene i hønsehuset eller i hønsegården, er der ikke så meget man kan stille op, uanset valget af hønserace.
   For at forsøge at undgå at hønsene bliver taget af rovdyr kan man enten sørge for at sikre både hønsegård og hønsehus mod rovdyr, hvilket kan være ret bekosteligt. Eller man kan have et rovdyrsikkert hønsehus, hvor hønsene bliver lukket ind om natten. Rovdyr kan dog, selvom de normalt er mest aktive i skumringen og om natten, også finde på at jage ved højlys dag, f.eks i yngletiden eller i hårde vintre hvor sulten truer.
   Hvis man har mulighed for det kan man overveje at holde hønsene fritgående, og så sørge for at holde sig til de racer som bedst har bevaret deres naturlige instinkter. Landhønseracer som f.eks den danske landhøne, Skånske blomsterhøns m.fl. har bevaret et godt flokinstinkt og vil, hvis et rovdyr observeres, advare hinanden og skynde sig at gemme sig til faren er drevet over.
   Mvh Niels Bruun

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.