Bresse Gauloise

Bresse

Oprindelse

Fjerkræets dronning, kongernes fjerkræ, sådan blev den østfranske hønserace La Bresse beskrevet i 1800-tallet. Det er en 400 år gammel race der stammer fra den tidligere franske provins Bresse og i 1936 blev navnebeskyttet så kun kyllinger af denne race og stammende fra denne egn må sælges under navnet Bresse.

At franskmændene er stolte af denne race afspejles også i dens udseende hvor den afbilledede hvide udgave med rød kam og gråblå fødder bærer de franske farver rød, hvid og blå.

En kylling af samme race som er opdrættet uden for Bresse-området kaldes for Gauloise, og opnår ikke samme pris på markedet. Racens fulde navn er en sammenstilling af disse to navne til La Bresse Gauloise

Særlige egenskaber

Bresse er på trods af at den regnes til de lette hønseracer mest kendt for sit fine kød, men er også en flittig æglægger. Særligt den sorte variant har ry for at lægge mange store æg. Kyllingerne vokser hurtigt og sætter hurtigt fjer og de unge hønniker begynder æglægningen i en tidlig alder.

Rugning

Bliver sjældent skruk

 

Farver

Hvid

Sort

Grå

Blå

 

Type: let

Vægt høne: 2,0 – 2,5 kg

Vægt hane: 2,5 – 3,0 kg

Æg: ca 60-70 g, hvide

Antal æg om året: ca 240

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.